Slagter Schmelling

Nytårsmenu 2017

- Nytårsaften er kun det absolut bedste godt nok

Appetizer
Coppa med Vesterhavsost, lufttørret skinke på syltet grøn tomat samt skaldyrssalat vendt med misocreme i krustade, pyntet med ærteskud.

Forret
Laks Imperial med rygeostcreme, skilt champagnevinagrette med ribs, dybhavsrejer med krydderurter og rogn samt stenovnsbagt kuvertbrød.

Hovedret
Oksemørbrad og braiseret iberisk sortfods- gris med puffet flæskesvær, sauce perigord, ”pomme cocotte” med rodfrugtechips, grønkålsslaw med syltede rødløg samt crudité af gulerod og broccoli.

Dessert
Chokolade millefeuille med praline karamel, krystaliseret hvid chokolade med mango og Yuzu-coulis samt frisk jernurt.
4 retter - pr. person kr. 349,-

Natmad-kit Nyhed!
Hjemmelavet rulle- og spegepølse, knasende ølpinde, kødpølse, lækker slagter-leverpostej og vores populære løgpølse.
Til 4-6 personer - pr. kit kr. 198,-

Læs mere om nytårsmenuen her eller se vores nytårsvideoer, hvor vi fortæller om menuens sammensætning og om, hvordan du anretter og færdiggør nytårsmenuen!

Link til nytårsvideoer

Appetizer
De rigtige appetizers vækker appetitten og er premieren på en festlig aften. Dine gæster får lyst til mere.

Start med en smagfuld italiensk opfindelse - coppa - som er en skive saltet, tørret og letkrydret nakkefilet viklet omkring en stav af Vesterhavsost.

Foruden coppa serverer du lufttørret og tyndtskåret skinke, modnet og saltet, på syltet grøn tomat samt en skaldyrssalat i krustade med misocreme og ærteskud.

Kender du ikke misocreme? Miso er en japansk pasta, der er fremstillet af sojabønner og korn. Cremen giver umami-smagen og fuldender skaldyrssalaten.

Dronningens nytårstale og et glas mousserende vin kan meget fint nydes sammen med de mundrette appetizers.

En festlig og morsom aften er skudt i gang.
 

Forret
Laks Imperial er tynde skiver letrøget laks med rygeost-creme, skilt champagnevinaigrette med ribs, dybhavsrejer med sprøde salater, krydderurter og rogn.
Du får stenovnsbagt kuvertbrød til. Anret det hele smukt på en tallerken.

Imperial betyder kejserlig og fremragende kvalitet. Det er lige netop, hvad du får. Du kræser for dine gæster med denne forret, der byder på fine smags-oplevelser.

Vælg en mineralsk hvidvin til forretten - helt efter din egen smag - eller fortsæt årets sidste aften med en lækker halvtør champagne?
 

Hovedret
Hovedretten er måske aftenens gastronomiske højdepunkt?

Glæd dig til at servere den superlækre og hundrede procent møre oksemørbrad og et stykke af iberisk sortfodsgris med puffet flæskesvær.

Oksemørbraden har slagteren nøje udvalgt og det samme gælder den iberiske sortfodsgris. Grisene lever frit i den barske og bjergrige natur i Extremadura i det vestlige Spanien. De spiser agern i korkegeskovene og har masser af god plads.

Tilbehøret gør hovedretten festlig og farverig. Grønkåls-slaw er letblancheret grønkål vendt rundt i en mormor-dressing med syltede rødløg. Crudité af gulerod og broccoli gør serveringen endnu flottere.

Den mørke Sauce Perigord er et helt kapitel for sig! Med nøje afstemte smagsnuancer fra en fyldig Madeira-vin og ægte sorte trøfler. Pomme Cocotte serveres med sprøde rodfrugtchips.

Hovedretten tiltaler med garanti enhver gæst med forstand på god smag. Vælg en kraftig rødvin, der spiller op til denne fantastiske hovedret.
 

Dessert
Måltidets finale - desserten - skal få englene til at synge.

Det gør vores chokolade millefeuille med praline karamel, krystalliseret hvid chokolade med mango og Yuzu-coulis, toppet med frisk jernurt.

Ikke alene er årets dessert flot og festlig at se på - den smager ganske enkelt også himmelsk.

Nyd chokoladebaren med karamel og chokolade. Praline, grov fransk nougat, smager fantastisk - og coulisen af mango og japansk Yuzu tilfører friske, syrlige og eksotiske smagsnuancer til desserten.

Desserten er en fejende flot afslutning på nytårsmåltidet.

Har du brug for gode råd og inspiration til valg af vin eller spørgsmål til anretning?

Din slagter står klar med nytårets bedste tips og idéer.
 

Natmad-kit
mad med mere-slagteren fuldender en perfekt aften med et natmad-kit.

Hjemmelavet rulle- og spegepølse, knasende ølpinde, kødpølse, lækker slagter-leverpostej og vores populære løgpølse. Som tilbehør har vi valgt rødløg, sky, italiensk salat, rødbeder og cornichoner.

Hjemmelavet pålæg fra din slagter smager bare af mere. Måske er du og dine gæster løbet ”tør for appetit”, men natmad-kittet kan holde sig i køleskabet flere dage ind i det nye år.

Måske har du overnattende gæster eller blot en sulten familie? De vil elske at kickstarte 2018 med en sen brunch, hvor det gode pålæg er leveret af den faguddannede mad med mere-slagter.

Velbekomme.